Gammelt til nyt - sy

Alt er tilladt i modeverdenen – eller hvad?

Jeg har en veninde, sådan en veninde som har holdt sig misundelsesværdig slank hele hendes liv. Hun har det man kalder en høj forbrænding og ser i øvrigt fantastik ud. Hun har været så heldig, at hendes vægt og krop ikke har forandret sig de sidste 35 år. Hun har aldrig haft en grund til at smide noget af hendes tøj ud – for det passer jo stadig. Meen – er alt tilladt i modeverdenen?

– Det er så her modepolitiet kommer ind. For hvis der er noget som har ændret sig de sidste 35 år, er det moden. Det vil sige, at denne slanke smukke krop og dejlige kvinde stadig går i tøj, som hun havde for 35 år siden – og desværre er det ikke altid godt. Jeg siger ikke man skal være en slave af modens trends, men meget er der sket. Fra at hun kunne se max godt ud, fremstår hun nu oftest som en lidt gammeldags type.

Men jeg kan godt lide hendes tilgang. For selvfølgelig skal tøjet bruges og ikke smides ud. Det tøj hun har, er oftest designer tøj i lækre kvaliteter – købt for dyre lommepenge.

Men der er håb forude

Med en professionel skrædder og en omforandring bliver hendes tøj som nyt igen. Det kan være at bukserne skal lægges lidt op og måske syes lidt ind i benene. Eller at den lange silkekjole, skal kortes af eller ændres til noget helt andet. Og det samme kan ske for dig.

Bliv din egen genbrugsbutik

Så med disse ord, tag på opdagelse i dit garderobeskab, inviter en veninde på besøg og lav en god oprydning og bliv din egen genbrugsbutik. 

Lav 4 bunker:

Behold

Tøj der bruges igen og igen. – I alt fald flere gang om året.

Dette tøj er din basisgarderobe.

Sæsontøj

Sorter tøj som kun kan bruges enten vinter eller sommer. F.eks. opbevares strandtøj og vinter/skijakker seperat, så det er nemt at finde frem når sæsonen skifter.

Smid ud

Tøj du aldrig får på og ikke er værd at samle på gives til f.eks. Røde Kors eller butikker, hvor de har recycling af tekstiler. Eller måske er der noget, som du kan bytte med din veninde.

Guldet

Tøj, der er blevet for småt, for gammelt, for umoderne, men hvor stoffet eller farverne er smukke. Det er i denne bunke du skal finde guldet.

Kontakt mig for en uforpligtende snak – kun fantasien sætter grænser.